top of page

VÅRA INSTRUKTÖRER

0D3A6708-1-1024x683-square (3).jpg

Huvudtränare

PERNILLA KARLSSON

Pernilla har tränat Taekwon-Do sen 1995 och varit instruktör sedan 1998. Under en lång period var hon även aktiv som tävlande i både sparring och mönster. För att utveckla boxningen och få ytterligare träning kompleterade hon även Taekwon-Don med kickboxning under flera år.
Under sina år som instruktör har Pernilla gått flera utbildningar arrangerade av ITF (International Taekwon-Do Federation) och SISU. Utöver detta är hon utbildad nationell domare och tränare.
2017-2020 var Pernilla huvudtränare för ÖIS Flickor 2010 tillsammans med Janne och det var då idén att kombinera kampsportens koordination, balans, styrka och kroppskontroll med lagidrottens laganda, sammarbete och idrottsglädje föddes. I en tid då läkarkåren larmar för att utslitningsskador flyttar sig längre ned i åldrarna på grund av ensidig träning för ofta behövs en förening och ett företag där detta förebyggs och leder till förändring!
Eftersom Taekwon-Do innehåller allsidig träning fick detta bli en naturlig del av föreningen och utöver detta finns också motionsdelen där utövarna får träna noga planerade pass som innehåller allt kroppen behöver utan krav på prestation, gradering eller tävling/matcher. Stor del av träningspassen är kampsportsinspirerade med mitsar och koordinationsövningar.
Företaget Fortis Animo erbjuder privata lektioner inom det område kunden behöver, föreläsningar och rådgivning till privatpersoner, föreningar, skolor och företag.
Pernilla är Dip/Lic Livsstilsrådgivare och hjälper dig gärna om du vill ha förändring i diit liv!
Kontakta henne på: 4tisanimo@gmail.com

bottom of page